VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

miercuri, 10 martie 2010

SARBATORILE SE TIN LANT























In ultima perioada sarbatorile s-au tinut lant la Camin. La inceput a fost Purimul. Am fost invitati la TES unde am vizionat un spectacol de zile mari cu Maia Morgenstern, Roxana Gutman, Rudy Rosenfeld si multi alti actori iubiti si admirati de noi. A fost muzica, au fost dansuri, recitari umoristice, o delectare.

De Purim am primit si oaspeti dragi la Camin un grup numeros de voluntari FCER- "tineri de toate varstele" condusi de Silvian Horn, care ne-au oferit humantasn si alte prajituri traditionale. Ca de fiecare data ne-au prezentat si un program artistic cu multa muzica si veselie, pregatit de dna. Janina.

N-o sa va vina sa credeti dar la masa festiva de Purim mai multi rezidenti au aparut cu masca, iar unii chiar pictati pe fata in toate culorile. "Machiajul artistic" a fost asigurat de dra. Irina care si personal si-a facut o masca nostima. A fost un haz general. Nu a scapat de machiaj nici dl. director G. Perrotta - e drept un machiaj mai discret. Sa precizam ca am avut si oaspeti de seama din conducerea FCER - Paul Schwartz, vicepresedinte, Albert Kupferberg, secretar general, Attila Gulyas, director DASM. Prim cantorul Iosif Adler ne-a cantat cantece specifice sarbatorii de Purim, iar noi cu totii am fredonat refrenele si am aplaudat in ritmul melodiilor.
A venit apoi ziua de 1martie. Iar cantece, iar dansuri veselie mare de data aceasta cu tinerii nostri prieteni Paul, Monica si Cinty impreuna cu un cvartet muzical haios si plin de verva. A fost o buna dispozitie generala avand ca de obicei ca principale animatoare pe dra. Irina si dna. Rodica.
Nu putea bineinteles sa lipseasca sarbatorirea zilei de 8 martie Ziua Femeii. Mai ales ca la noi exista un fel de matriarhat. Majoritatea rezidentilor cat si a personalului medical si administrativ apartin sexului feminin. De data aceasta ne-a vizitat un alt grup de voluntari FCER.
Debutul a insemnat o mare si placuta surpriza. Ni s-a prezentat un film realizat de Monica Lazarescu in care au aparut in prim plan - pe tot ecranul - numeroase doamne din Camin, poze facute de Marius Herescu si Silvian Horn cu diferite ocazii. Au rasunat spontan mai multe voci: uite-o pe dna. Medi, pe Eva, pe Iudith, pe Tina, pe Nedelcu, pe Coca, pe Hofman. Cu totii ne-am bucurat foarte mult.
Un moment emotionant a fost cand oaspetii nostri au inmanat doamnelor martisoare trimise de catre copilasii de la gradinita israeliana.
A urmat un bogat program artistic. Un grup din corul JCC au interpretat diferite melodii israeliene precum Hava Naghila, Jerushalaim sel Zahav, Shalom Aleinu si altele. Dna Marga Trifu a recitat cu haz versuri de Ion Pribeagu, un grup din formatia Hora a prezentat o suita de dansuri pline de voiosie. Aplauze repetate au rasplatit pe dragii nostri prieteni.
S-au impartit dulciuri si fructe tuturor celor prezenti, dar si celorlalti in camere.
Va multumim din toata inima Monica, Marga Sanda, Gaby, Alexandru, May, Mihaela, Noah, Marian si tuturor celorlalti!
Va suntem adanc recunoscatori!

Etichete:

1 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

Minunat! si felicitari tinerilor si tuturor celor care va viziteaza si isi rup din timpul lor ca sa fie alaturi de dumneavoastra Ei reusesc sa va faca un program bogat si variat care sa va ' insenineze tineretea' ... Nu!!!! nu am gresit .. e chiar tinerete ...de batranete nu poate fi vorba!!! din imagini totul pare plin de voie buna, elan tineresc si bucurie Spun si eu la randul meu :Bravo si felicitari atat pentru organizatori cat si pentru participanti..care traiesc acum ' a doua tinerete'!

11 martie 2010 la 09:31  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire