VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

luni, 15 martie 2010

CUM SA RAMANEM TINERI


Existenta noastra pamanteana are doua laturi distincte: una este cea fizica si alta cea spirituala. Functionarea armonioasa a ambelor acestor laturi ne asigura o viata normala, plina de satisfactii si bucurii.
La Camin, de sanatatea noastra fizica se ingrijesc - si o fac cu multa abnegatie si competenta - dr.Radu Gabriela, dr. Anghel Steliana precum si nou venita dr. Icleanu Cristina impreuna cu colaboratorii lor din personalul sanitar. Avem si noi un rol important, sa respectam recomandarile medicilor si sa facem cat mai multa miscare. In aceasta privinta ne ajuta profesoara de gimnastica Basarabia Stefania cu multa rabdare si pricepere.
In ce priveste viata spirituala, aici rolul principal ne revine noua, fiecaruia dintre noi, in masura in care suntem constienti ca - in ciuda varstei inaintate - si creierul nostru trebuie sa lucreze, mintea sa fie pusa la treaba. Aceasta se realizeaza printr-o viata activa, prin incadrarea in activitatile colectivului, prin participarea la numeroasele manifestari cultural - educative - distractive ce au loc la Camin. In acest domeniu "doctorul" nostru este dna. Rodica Dumitrache care a facut o adevarata pasiune in organizarea de conferinte, dezbateri, auditii muzicale vizionarea de spectacole, vizite la muzeie, etc.
Sa-i amintim aici si pe tinerii nostri prieteni David, Mihaela, Monica. Cinty, Paul, Vera care au initiat Varsta4, un studiu original asupra oamenilor batrani. Prin tot felul de activitati si jocuri, ei ne stimuleaza memoria, fantezia, ne fac sa retraim amintiri de demult. Participarea la aceste activitati are un efect benefic asupra starii noastre sufletesti, asupra mentinerii unui moral ridicat.
Este adevarat din punct de vedere fizic suntem batrani, n-avem ce face, dar din punct de vedere spiritual putem si trebuie sa ne pastram tineri inca multi ani.
Adresam multumirile noastre tuturor celor care se ingrijesc de sanatatea noastra fizica si spirituala si ii asiguram de sentimentele noastre de adanca recunostiinta.

Etichete:

1 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

Foarte corect cum ganditi si puneti problema ! meritati sa fiti pe buna dreptate felicitat dar merita de asemenea flori , felicitari si multumiri toti cei care va ajuta zi de zi sa aveti cele necesare traiului .. La loc de cinste alaturi de cei care va asigura ' hrana fizica' se gasesc cei care va asigura'hrana sufleteasca si spirituala' adica zic eu grupul de tineri care va viziteaza periodic dar si oameni deosebiti ca Doamna Rodica care va este alaturi si incearca sa va organizeze activitati atat de variate cum ar fi auditii,vizite ,conferinte etc.. astfel de preocupari sunt demne de toata lauda si cinstea si arata ca zicala ' omul potrivit la locul potrivit' nu e o vorba in vant si dansa merita de asemenea flori si multumiri alaturi de un Bravo! din toata inima

15 martie 2010 la 02:01  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire