VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

duminică, 28 martie 2010

AVEM OAMENI TALENTATI

Tinerii nostri prieteni sunt inepuizabili. De data asta ideia i-a apartinut lui Paul - cel multilateral talentat si lui Monica - cea care ne-a cucerit pe toti cu firea ei prietenoasa. Ne-au propus sa facem niste colaje. Este un mijloc excelent de a stimula fantezia si armonia.
Zis si facut. Au adus intr-o buna zi un maldar de reviste ilustrate. Dna. Rodica a completat si ea "materialul documentar" cu alte numeroase reviste, de asemenea a procurat foarfeci, creioane colorate, acuarele, stick pentru lipit, ma rog tot ce se cere pentru un atelier de creatie plastica care se respecta.
Ne-am pus pe treaba, rasfoieste revistele, alege pozele cele mai interesante, taie, lipeste mai coloreaza ceva pe ici si colo, pana la urma au iesit niste lucrari remarcabile. O spun cu toata sinceritatea, imaginatia a functionat din plin. Multe colaje sunt chiar foarte reusite. As cita pe cele realizate de Eva, Tina, Iudith, Marius, Nedelcu, Virginica, Tudorica si altele.
Interesant si original, Diana -una din componentele grupului de tineri - o persoana modesta, foarte retinuta, cu un aer misterios -ne-a facut fiecaruia cate o poza in prim plan care a fost inclusa in colaje ca un fel de semnatura a autorului.
Ca de obicei a aparut si omniprezenta Cinty - cu ochii ei luminosi ca cerul senin - care a filmat totul. Asa incat sunt sanse sa vedeti pe acest blog, in curand, cateva dintre colajele executate de colegii nostri.
Deocamdata s-a lansat propunerea sa organizam la Camin o mica expozitie cu aceste colaje.
Daca n-ati stiut, aflati acum ca avem printre noi multi oameni de talent.

Etichete: ,

1 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

Din nou idei super originale demne de urmat de la Monica si Paul .. Ei se dovedesc in continuare plini de imaginatie si elan tineresc si se pare ca alaturi de pozele facute de Diana si filmarile realizate de Cinty vor ajuta ca ' talentele dumneavoastra' sa ramane pentru eternitate in colaje originale si personale.

Ca de obicei se pare ca doamna Rodica isi ' face temele' ca o eleva constiinciasa de nota 10' si contribuie din plin la reusita activitatilor organizate
Felicitari tuturor !

Ar fi dragut cand vor fi gata (poate deja sunt)sa le atasati pe Blog ca sa le vedem si noi Sunt sigura ca sunt o colectie valoroasa.. de imagini,idei,aranjamente si talent personal..inmagazinate in sute de ani de experienta de viata (daca consider varstele adunate ale celor ce au partiipat la realizarea de colaje individuale).. din lista dumneavoastra se pare ca sunt multi participanti' tineri'..

4 aprilie 2010 la 23:54  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire