VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

vineri, 15 ianuarie 2010

DOCTORII II CONSULTA PE BOLNAVI SAU...?

Despre intalnirile saptamanale cu dna. Sasa Ionescu si invitatii ei am mai vorbit. De data asta oaspete ne-a fost dr. Leondari care ne-a vorbit despre o tema de mare actulitat : vaccinuri si vaccinari. Ne-a relatat pe larg despre rolul chimistului si biologului Louis Pasteur, despre cum s-a nascut ideia vaccinarii si despre uriasa dezvoltare pe care a luat-o aceasta practica. Nu putea sa lipseasca nici gripa noua si celebrul A/H1N1.
Dar nu despre asta doream sa retin atentia dv. Expunerea a debutat senzational. Ne-a uluit pur si simplu, am ramas stupefiati. Ne-am dat seama ca am trait pana acum zeci si zeci de ani intr-o cumplita ignoranta.
-Dumneavoastra va inchipuiti desigur - a spus distinsul oaspete -ca medicul consulta pe bolnavi.
- Bineinteles , am confirmat cu totii intr-un glas.
- Ei bine, gresiti! - a acontinuat oratorul. Nu este deloc asa. In realitate se intampla exact contrariul: bolnavul il consulta pe medic... in legatura cu suferintele sale.
Am ramas tablou. Asadar ideea ca medicul consulta pe bolnavi se dovedeste neadevarata - o spune cineva competent in materie. Este probabil si aceasta inca o prejudecata ca atea altele din viata noastra.
Cata dreptate avea marele Albert Einstein creatorul teoriei relativitatii!

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire