VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

joi, 17 decembrie 2009

O ZI MEMORABILA

Duminica am trait clipe de neuitat.Jo
Oaspeti de seama dr. Aurel Vainer presedinte le FCE , sotia sa Anette , Jose Iacobescu , Attila Gulyas impreuna cu grup de voluntari FCE , condus de Silvian Horn au venit in mijlocul nostru pentru a sarbatori impreuna Hanuka .
Nu puteau sa lipseasca tinerii nostri prieteni David si Monica care se implica tot mai mult in viata Caminului nostru in cadrul proiectului lor social - cultural , inedit si atat de benefic pentru noi .
Cei care au luat cuvantul ne-au adresat felicitari - Hanuka Sameah -si ne-au facut calduroase urari care ne-au uns pe inima .
Au fost aprinse lumanarelele traditionale si ni s-a explicat insemnatatea lor simbolica .
A urmat un bogat program artistic organizat de Janina Ilie care acuprins melodii din folclorul idis , din folclorul romanesc si din folclorul israelian .Solistii au fost rasplatiti cu aplauze puternice de toti cei prezenti.
Buna dispozite a dost generala . Dovada sunt horele ce s-au incins spontan si in care s-au prins atat oaspetii cat si multi dintre colegii nostri . Printre cei mai entuziasti dansatori am remarcat-o pe dna. Medi Dinu care zilele acestea implineste frumoasa varsta de 101 ani.
Oaspetii au venit ca de obicei cu daruri . S-au facut donatii importante pentru Camin iar fiecare dintre noi s-a ales cu o sacosa bine garnisita .Rezidentii care sunt imobilizati la pat au primit darurile in camera.
Bucuria a fost unanima si acest lucru a fost exprimat in cuvinte putine dar sincere de catre colegul nostru Tudorica altfel mai tacut de obicei .
Multumim tuturor din tot sufletul !
Ne-ati facut o mare bucurie si va suntem profund recunoscatori .
A fost o zi minunata , memorabila !

Etichete:

1 comentarii:

Blogger molie a spus...

Doamnelor si Domnilor,
Tot respectul pentru voi.Un mare pas pentru oamenii de varsta a patra (in utilizarea netlui, mai ales a blogului).Nu cred ca am mai vazut pana acuma un blog creat de un om de varsta a patra.Cateva puncte tari la acest blog: oameni, istorie si lectii de viata.Va urez mult noroc si sanatate in continuare.

18 decembrie 2009 la 03:23  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire