VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

luni, 21 decembrie 2009

O VIZITA PLACUTA

Duminica , voluntarii FCER ne-au facut din nou placerea de a veni in mijlocul nostru si au fost primiti ca de fiecre data cu mare bucurie .
De data aceasta pe langa darurile aduse - fructe si dulciuri -ne-au oferit si un frumos concert vocal prin corul JCC. Printre interpreti am recunoscut numerosi si vechi prieteni ai nostri precum Marga , Dana , Adi , Tina , Daniela , Marian , Sanda si multi altii .
Am avut ocazia sa audiem un buchet de cantece de Hanuka si din repertoriul general foarte variat . Concertul a fost dirijat si acompaniat la acordeon de catre Bogdan Lifshin si a dovedit pe deplin maiestria coristilor capatata desigur dupa repetitii indelungate .Fiecare piesa a fost rasplatita cu aplauze si ovatii de catre cei prezenti .
Din repertoriul prezentat amintim printre altele : Ner Li , Yemei a Hanuka , Maoz Tur , Ghilu Amacabim , Shir la Shalom , Yerushalaim sel Zahav , Shalom Alehem , Hava Naghila .
Am ascultat si un cuplu de solisti talentati la ghitara si tobite .
Melodiile au fost in repetate randuri insotite de aplauzele ritmate ale asistentei , care de asemenea a fredonat refrenele unor cantece mai cunoscute .
Buna dispozitie a fost generala. Se putea citi pe fetele oaspetilor nostri bucuria si placerea de a canta, dar si pe fetele noastre bucuria si placerea de a asculta muzica buna din folclorul iudaic.
Un cuvant de calda multumire si recunostinta pentru toti si desigur pentru cea care a organizat aceasta frumoasa actiune Monica Lazarescu .

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire