VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

luni, 28 decembrie 2009

O COLABORARE BENEFICA

In Caminul nostru avem multi colegi carora datorita varstei le-a slabit mult vederea si din aceasta cauza nu pot sa citesca ziare , reviste , carti. Am avut si nevazatori.
Fata de aceasta situatie, pentru a veni in ajutorul acestor colegi, am initiat impreuna cu dna. Rodica Dumitrache, un cerc de lectura care se intruneste saptamanal - in fiecare joi - cu care ocazie se citesc diferite articole aparute in presa romaneasca sau in reviste din Israel. In acest mod au fost prezentate evenimente - din tara si de peste hotare - informatii culturale, artistice, stintifice, personalitati de seama din diferite domenii, sfaturi medicale, etc. Am intitulat aceste intalniri "DE TOATE PENTRU TOTI".
Initiativa s-a dovedit utila si agreata de tot mai multi colegi. Mai ales ca pe marginea expunerilor au loc dezbateri, se fac comentarii, se exprima pareri si se deapana amintiri.
Interesul starnit a facut ca initiativa fie largita si astfel a aparut o noua intalnire asemanatoare - in fiecare marti - care se numeste " STIATI... CA?" De data aceasta sunt prezentate diferite curiozitati, fapte iesite din comun, recorduri de tot soiul, culese din presa sau de pe internet (cu sprijinul drei. Irina Predutoiu).
Pentru buna dispozitie generala, cu ocazia acestor intalniri sunt prezentate si bancuri, schite si versuri umoristice. De asemenea se organizeaza concursuri cu intrebari de cultura generala sau se fac teste psihometrice.
Ceea ce dorim sa mentionam este ca apelul nostru ca si alti colegi sa faca lecturi similare cu ocazia acestor intalniri, nu a ramas fara ecou. Ca urmare am avut placerea sa ascultam diferite materiale culese din presa de catre dnele. Iudith Ardeleanu, Tina Grimberg, Lidia Fonea, Eva Szemler precum si de regretatul Tiberius Truter.
Datorita acestor colaborari activitatea noastra s-a imbogatit si diversificat. Le multumim din inima celor care au raspuns chemarii noastre si asteptam ca exemplul lor sa fie urmat si de altii. Este o colaborare benefica si pentru cei care care pregatesc lecturile cat si pentru cei care le asculta.

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire