VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

vineri, 20 noiembrie 2009

O, CE VREMURI!

A imbratisat de tanar cariera militara.
Astazi e un batranel venerabil, adus putin din spate, cu parul alb ca laptele, usor rarit in crestet, poarta ochelari cu multe dioptrii. Pare foarte mirat, derutat, descumpanit si profund nedumerit de situatia in care a ajuns.
Obisnuieste adesea sa stea comod intr-un fotoliu si sa rasfoiasca un album gros plin de fotografii de alta data. Iata aci o poza putin ingalbenita, cu par dar foarte reusita. Un tanar locotenent, de statura atletica, martiala, cu ochi mari, cu parul buclat des, negru abanos. Are la cingatoare o sabie stralucitoare, simbol al puterii. Este mandru. Cine mai este ca el? Asta a fost odata. In prezent in loc de sabie are un baston gros cu maciulie de argint cu care se ajuta la mers, altfel i-ar fi tare greu sa-si tina echilibrul. O, ce vremuri!

Etichete:

3 comentarii:

Blogger david a spus...

cine este domnul cu ochelari grosi si baston, domnule Pompiliu? ca sigur nu poate fi vorba despre dumneavoastra!

21 noiembrie 2009 la 11:36  
Anonymous ivory a spus...

Stiti ce as dori sa vad, daca e posibil. Fotografiile dvs, a celor din camin, de epoca, sunt convinsa ca aveti fotografii superbe, cu doamne imbracate dupa moda vremii, aranjate, cu parul in cocuri mestesugite, cu broderii, dantelarii, pozitii tipice de fotograf...

N-ar fi oare posibil sa scanati si sa le puneti intr-o galerie virtuala?! Sunt sigura ca ar incanta multa lume.

Am citit aici ca sunt acolo persoane extraordinare, cu vieti extrem de interesante, care au cunoscut oameni-personalitati de care eu am citit doar in carti, care au trait perioade istorice, sigur au in albumele lor fotografii absolut fascinante!!!

Poate initiati un astfel de proiect...as fi prima si cea mai infocata admiratoare a lor.

4 decembrie 2009 la 04:05  
Blogger Is This It? a spus...

Am auzit despre blogul dumneavoastra la radio guerilla acum aproximativ 30 de minute. Pe langa faptul clar, acela de a fi "batut" recordul de varsta la blogging, cel putin in Romania, in cazul in care a existat pana acum un record, vreau sa imi arat aprecierea fata de un scris curat si tanar pe care il practicati.
De aceea am oarecum dubii (uneori) referitoare la autorul real al blgului. Dar profitati, desigur, de prezumtia de nevinovatie.
Mi se pare incredibil cum noi, tinerii, avem ocazia acum, cu ajutorul scrierilor dumneavoastra, sa aflam ce,sau mai degraba cum gandeste o persoana la venerabila varsta de 90 de ani. Pentru mine este o dezamagire totala. Dumneavoastra sunteti un norocos, nu numai pentru ca ati trait pana la 90 de ani, ci pur si simplu pentru ca reusiti sa aveti o luciditate cu care altii nu se nasc si unii nici macar nu reusesc sa o dobandeasca de-a lungul vietii. Felicitari!

4 decembrie 2009 la 07:18  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire