VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

luni, 16 noiembrie 2009

Dr. ARDELEANU IUDITH



Am absolvit cursurile Facultatii de Medicina din Bucuresti.
Dorinta de a deveni medic o aveam din copilarie. Cred ca am fost un copil normal, dar nitel cam sensibil.
Mi-am iubit mult parintii, bunicii si toata familia. In viata am avut mari bucurii, satisfactii dar si unele suferinte. Ultima si cea mai mare pierdere a fost disparitia sorei mele in 2008. M-am nascut in ianuarie - zodia capricornului, ale carei caracteristici le posed. Primii 4 ani dupa terminarea facultatii, am lucrat la tara (asa era legea) la Voila, localitate asezata la 7 km. de Campina, unde era un Preventoriu de copii TBC. Apoi 36 ani la Institutul Cantacuzino. Aici am intrat prin concurs. Am devenit cercetator stiintific si medic specialist in bacteriologie. Atat in Preventoriu cat si in Institut viata mi-a dat foarte multe satisfactii. Activitatea din Institut a fost mult mai grea. In Preventoriu, mediu infectios si toxic. Aici activitatea mea cuprindea, in afara de diagnostic bacteriologic si cercetare, instruirea medicilor bacteriologi de pe teren - trimestrial - care aflau astfel noutatile din profesie.
Eu ma ocupam numai de germenii anaerobi. Cea mai mare realizare profesionala a mea a fost izolarea si cultivarea bacililor tetanici in cultura pura. Era o premiera nationala bacteriologica.
Acesti germeni i-am izolat dintr-un caz de avort septic in jurul anilor 1970.
In Institut am fost apreciata si simpatizata. Si astazi, dupa 20 ani de la pensionare, de cate ori merg la Institutul Cantacuzino sunt primita cu mare bucurie de fostii mei invatacei, care au ajuns cu functii de raspundere in diverse laboratoare.
In Camin sunt de doi ani si jumatate. Dupa primul an - cand am fost bolnava - am incercat sa particip la toate activitatile culturale si nu numai. Am avut si cred ca mai am talent literar, dar nu sunt suficient de harnica ca sa-l fructific. Imi mai place mult sa desenez. Cred ca la Camin multi colegi ma simpatizeaza si ma respecta asa cum si eu ii respect si simpatizez pe ei. Simpatizez oamenii buni, muncitori si harnici, dar ii antipatizez pe cei rai si puturosi, ceea ce le si arat.

Etichete: ,

2 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

Puțini oameni cred că pot vorbi despre trecutul lor cu atâta seninătate, puțini cred că pot vorbi despre asta fără să strecoare regrete, judecăți din alea cehoviene de tipul „ce-aș fi putut face eu dacă...nu știu ce s-ar fi întâmplat.” Când reușești să vorbești așa, cred că ai cu adevărat de ce să fii mândru(ă). Nice to meet you, dna. dr. Iudith :)

18 noiembrie 2009 la 06:13  
Anonymous ivory a spus...

Incantata sa va cunosc, draga doamna doctor! Si poate veti gasi vreme sa scrieti, as fi dornica sa va citesc slova.

4 decembrie 2009 la 02:54  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire